Kompanija Chromos

Kod utemeljenja naše tvronice, 9.prosinca 1920. godine, njezin osnivač Bernard Moster ustanovio je načelo „Robu ćemo proizvoditi samo u najboljim kvalitetama“, a takav način rada i suradnja s najvećim europskim kemijskim industrijama, tvornici su svojedobno osigurali status Kraljevskog dvorskog dobavljača.
Vizija da visokokvalitetnim proizvodima i uslugama potvrdi status vodećeg proizvođača boja i lakova u Hrvatskoj i otvori mogućnost većeg izvoza na europska tržišta, ostala je u Chromosu, tijekom svih ovih godina, prva i najvažnija zadaća. Duga povijest Chromos boja i lakova prati sve promjene kroz koje je prolazilo i naše društvo. U drugom sjvetskom ratu djeluje pod imenom Perunika, a 1950. godine ulazi u kombinat Chromos-Katran-Kutrulin, u kojem ostaje sve do 90-tih, kada se ponovo osamostaljuje. Od 2001. godine članica je Helios Group, najvećeg proizvođača boja u ovom dijelu Europe, sastavljenom od 40-ak poslovnih jedinica s preko 2.600 zaposlenih.
Jedan od ključeva dugoročnog opstanka, tijekom svih ovih promjena, bila je i inovativnost Chromosovih razvojnika, potvrđena na brojnim sajmovima inovacija s dobivenim zlatnim medaljama i drugim nagradama (Bruxelles, London, Moskva itd.). Dokazi inovativnosti i kvalitete su i brojni domaći i strani certifikati, a sve poznatiji Chromosovi proizvodi kao što su Luxal, Chromoden, Fasadex i Poliflor, nositelji su prava uporabe znaka Izvorno hrvatsko i Hrvatske kvalitete.Chromos boje i lakovi su i društveno odgovorno poduzeće čiju ulogu na tržištu osnažuje i jasna politika upravljanja okolišem, kao dio cjelovite poslovne politike društva. Svoj ugled gradimo i kroz aktivno sudjelovanje u radu mnogih stručnih institucija i grupacija. Danas je Chromos okrenut budućnosti i dalje s istim osnovnim načelima zacrtanim daleke 1920. godine, budućnosti kao sastavnim dijelom Helios Group, koja je početkom 2017. godine postala strateškim partnerom i europskim centrom Kansai Paint iz Japana, jednnim od najvećih proizvođača premaza na svijetu.

 

Komentari zadovoljnih korisnika

Koristila sam Chromoden lak za parkete 2K sjajni za lakiranje parketa u spavaćoj sobi i odlučila sam višak iskoristiti za premazivanje kuhinjskog stola što je pokazalo da je proizvod pogodan i za ostale drvene površine. S obzirom da moja djeca grebu i odlažu stvari po stolu koje oštečuje drvo, odlučila sam ga premazati Chromodenom upravo iz razloga što znam da je jako čvrst, sjajan i otporan na fizička oštečenja. Izuzetno smo zadovoljni i kuhinjski stol sjaji kao novi.

Lijepi pozdrav od Anite i cijele obitelji

Koristio sam Chromosovu fasadnu boju za svoju kuću, te se boja pokazala vrlo kvalitetnom. Lako se pripremala i imala je dobru pokrivnost što se vidjelo već nakon prvog nanešenog sloja. Ostao sam ugodno iznenađen njezinom potrošnjom koja je ostala ista kao što je i navedeno u deklaraciji. Nijansa boje na fasadi se nije promijenila već 5 godina. Topla preporuka svima.

Pozdrav, Antonio

Pozdrav, želio bih reći da sam 80-tih godina radio u Chromosu u staroj Radničkoj na proizvodnji boja i lakova. Ako je kvaliteta sirovina ostala ista, onda su kao nekada kvalitete raznih boja ostale na svjetskom nivou. Ako je tako, to su naše najkvalitetnije boje. Svima ih preporučam. .

Tomo